Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду

Новий бібліотечний сезон 2012-2013 відкрито!

3-го вересня у Національній бібліотеці України для дітей був аншлаг: відкриття нового бібліотечного сезону 2012-2013 років зібрало більше 150 дітей та дорослих.

Святкова програма "З книгою світ яскравіший!" традиційно розпочалася на майданчику перед бібліотекою. Генеральний директор бібліотеки Анастасія Степанівна Кобзаренко та почесні гості – депутати, письменники, видавці, актори - привітали читачів з початком нового навчального року.

Завітали на свято й улюблені герої мультфільмів Маша і Ведмідь.

І саме після цього почалися несподіванки. По червоній доріжці до бібліотеки пішли не актори, співаки, гості, а бібліотекарі – працівники відділів обслуговування!

Це був «локомотив» бібліотечного експресу, до якого приєдналися команди читачів і «поїхали» за своїми керівниками по усіх станціях-відділах.

На першій зупинці кожна команда придумала собі назву, слоган-девіз, розфарбувалася і рушила за маршрутом: «Книжковий ярмарок» - «Детективне агентство» - «Агенція загублених речей» - «Станція театральна» - «Книжковий олімп» - «Музична зупинка» - «Вернісаж».

На кожній станції експрес зупинявся лише на 15 хвилин, але за цей час читачі встигли скласти рейтинг кращих книжок літа 2012, розкрити «справу про зникнення книг з книжкової виставки», допомогти літературним персонажам повернутися до своїх книг, спробувати себе у ролі акторів, послухати музику, поспівати, відвідати фотовернісаж «Літо. Книга. Я».

Сюрпризи продовжувались і на зупинках. Так, у «Детективному агентстві» (відділі для учнів 5-9 класів) на допомогу читачам прийшов справжній майстер детективу письменник Олександр Есаулов зі своїм помічником – бернським зенненхундом на ім’я Дантес Єкатеринославський (або просто – Коня). Розслідування в «Агенції загублених речей» (відділ для наймолодших читачів) читачам допомогла провести Оксана Левицька, директор з маркетингу видавництва «Зелений пес». А «Книжковий олімп» діти відвідали разом з актрисою театру і кіно Римою Зюбіною.

За тим, щоб рух експресу відбувався без перешкод чітко слідкували бібліотекарі-провідники, які супроводжували команди за маршрутом та відправлялися зі станцій тільки після сигналу-кричалки.

Ось що вчора почула бібліотека:

  1. «Читати – це круто, Читати – це кльово, Читати – це модно і cуперово!!!». Команда «Швидкі бурундуки».
  2. « В нас команда всіх красивих, всіх мобільних, креативних читачів». Команда «Сонячні зайчики».
  3. «Ми зібралися завзято слухать музику й читати. Буде весело всім нам і спокійно вчителям». Команда «Веселі бульбашки».
  4. « Один – це мало, один – це хило, а разом ми – убивча сила!». Команда «Убивча сила».

Кінцева зупинка експресу відбулася на станції «Вернісаж», де урочисто відкрилася виставка кращих робіт фотоконкурсу «Літо. Книга. Я» із нагородженням перших переможців. Нагадуємо, що вернісаж працюватиме до кінця вересня, і три кращі фотографії обиратимуть відвідувачі бібліотеки! Відвідайте вернісаж «Літо. Книга. Я.» у Національній бібліотеці України для дітей та віддайте свій голос за три світлини, які вам сподобалися найбільше!

Кожен «пасажир» бібліотечного експресу, який «проїхав» 3-го вересня від першої до кінцевої зупинки, отримав квиток «Супер-читача сезону 2012-2013 рр.» та шоколадку.

Бібліотечний сезон розпочався весело і смачно! Вітаємо!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/3/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей