Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду

Сімейне свято бібліотечно-книжкової смакоти

Неділя у дитячій бібліотеці - не вихідний день. Навпаки – якраз найкращий день для роботи. Адже в неділю тато й мама вдома, тому можуть піти з дітлахами до бібліотеки за книжками. А для бібліотекарів неділя – найкращий день, щоб влаштувати сімейне свято для читачів. Наприклад, сімейне свято бібліотечно-книжкової смакоти «Зимові пригоди у бібліотеці», яке відбулося 3-го лютого.

Пригод та смакоти було доволі! Спочатку актори театру-студії «Мандри» показали виставу «Новорічний віншунок». А потім дія вистави раптом перенеслася з бабусиного села до Національної бібліотеки України для дітей, куди діти-актори (читачі нашої бібліотеки не тільки за сценарієм) привезли свою бабусю, щоб побачила вона нарешті, що таке сучасна бібліотека.

В цей час бібліотека нагороджувала своїх найактивніших та найвідданіших читачів – переможців січневого фотоконкурсу «БібліоЯлинка». Наймолодшому переможцю конкурсу – Альбіні - всього чотири місяці! А записала її мама Альбіну до бібліотеки, коли донечці виповнилося лише один місяць від народження.

А потім усі гості свята переглянули відеозвіт бібліотеки за минулий рік. На екрані деякі глядачі змогли побачити себе, тому що їм пощастило бути учасниками найяскравіших подій бібліотечного календаря 2012 року. Перегляньте цей короткий відеоролик, можливо у натовпі дітей ви впізнаєте своїх друзів або побачите себе.

Після свята у актовій залі нашим гостям довелося вибирати, куди піти, адже цікаву програму запропонували усі відділи бібліотеки. Деякі спритні читачі встигали усюди! У читальному залі для малюків разом з Пізнайком зробили піццу, а потім перебігли до старшого читального залу, щоб взяти участь у народознавчому спринті та почастуватися кутею і узваром, і знову назад, до читального залу молодшого відділу - там проводилася казкова вікторина!

Разом з мамами й татами відгадали всі мелодії зимових свят на музичній вікторині у відділі мистецтв – солодких призів зовсім не лишилося! А потім швиденько поспішили на майстер-клас від лялькового театру Оле-Лукойє. І знову – до читального залу для малюків – треба ж випробувати нову інтерактивну дошку!

Переглянули усі книжкові виставки родзинок фонду бібліотеки: книг, які читали дітям наприкінці ХІХ та на початку ХХ століття, книг, які читали бабусі й дідусі нинішніх дітей, книг незвичайного поліграфічного оформлення та багато іншої книжкової смакоти з півмільйонного фонду бібліотеки.

Відправилися у зимові відеомандри країнами світу у секторі іноземної літератури та взяли участь у тестуванні програм з вивчення англійської мови у ресурсному центрі «Вікно в Америку», встигли взяти автограф у письменника Олександра Есаулова!

Тож побігати відділами бібліотеки довелося багато! Інколи мама губилася десь біля «смачної» виставки на абонементі для старшокласників, а потім несподівано знаходилася у відділі мистецтв – розглядала журнали з вишивкою. А потім раптом татко зник! Знайшовся на абонементі для малюків – згадував, що в дитинстві був у цій бібліотеці дуже активним читачем й до сьогодні пам’ятає цікаву книжку про партизанський загін. А старшу сестричку розшукали у дискокімнаті відділу мистецтв, а ще хотілося поспівати з караоке… І так цілісінький день! Але ж цікаво! Справжнісінькі пригоди у дитячій бібліотеці! У сучасній дитячій бібліотеці – де кожному знайдеться заняття до смаку, за уподобаннями, де порадять гарну книгу, влаштують індивідуальну екскурсію, куди батьки записують своїх малюків від народження…

Допомогли влаштувати таке чудове свято з щедрими призами та подарунками наші друзі та гості свята: редакція чудового дитячого журналу «Пізнайко», народний депутат України Андрій Павловський, заступник голови міської організації «ВО Батьківщина» Олександр Федоренко та член цієї організації Валентина Дзиганська.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/3/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей