Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Популярні артисти про книги та читання у своєму житті

23-го квітня у Всесвітній день книги і авторського права до Національної бібліотеки для дітей завітали брати Борисенко та фіналіст 3-го сезону телешоу «Танцюють всі!» Антон Давиденко, щоб взяти участь у національному проекті “Україна читає дітям”.

Нагадаємо, що цей проект розпочато ще у 2010 році, і головна ідея його полягає в тому, що публічні люди читають дітям свої улюблені книги та розповідають про те, яке місце книга та читання посідають у їхньому житті, як читання вплинуло на вибір їхнього життєвого шляху. Читання це відбувається у різних місцях: у школах-інтернатах, дитячих будинках, загальноосвітніх школах і, цілком зрозуміло, у бібліотеках.

За сприянням щоденної газети «Взгляд», яка є співорганізатором проекту, цього разу до бібліотеки завітали одразу декілька гостей, і пройшло дві дуже цікаві зустрічі, які зруйнували стереотипи бібліотекарів про те, що зірки шоу-бізнесу не читають книжок.

Спочатку з читачами спілкувався Антон Давиденко, фіналіст 3-го сезону шоу «Танцюють всі!», який поділився з читачами роздумами про читання, а також розказав про свою улюблену книгу. Виявилося, що Антон відкрив для себе читання як заняття, яке дарує насолоду та розумні думки, з книги про Гаррі Поттера! Це було ще у шкільні роки… Після цього Антон прочитав дуже багато книг. Одна з тих, яка справила на нього незабутнє враження - книга Пауло Коельо “Алхімік”. Взагалі, Антон читає багато книг з психології і вважає їх дуже корисними. Було багато запитань від дітей про те як стати зіркою? Так ось, за словами Антона, він навряд чи пройшов би у фінал шоу, якби вмів тільки танцювати, навіть дуже добре… Треба бути цікавою та неординарною людиною, мати багатий внутрішній світ, якісь захоплення, для того, щоб стати лідером. Тож, за словами Антона, читання було в числі тих занять, які допомогли йому пройти у фінал шоу. Рецепт успіху від Антона Давиденка дуже простий: читайте, і світ відкриється вам, та й ви зможете відкрити себе світові.

На другу зустріч завітав співочий дует братів Борисенко. Олександр та Володимир одразу заволоділи увагою читачів. Спочатку вони розповіли про улюблену книгу свого дитинства, і виявилося, що вона в них одна й та ж! Хлопців це чомусь дуже здивувало, хоча ні для кого не секрет, що вони близнюки. На жаль, книги Егона Матисена “Кіт з блакитними очима” у бібліотеці не знайшлося, тому брати по черзі переповіли історію незвичайного Кота читачам. До речі, Олександр і Володимир чудово розповідають! Виявилося, що в дитинстві у них вдома була величезна бібліотека, і їхнім батькам майже не доводилося примушувати хлопців читати книжки. І сьогодні читання є одним з улюблених занять братів Борисенко (коли є вільний час). А ось улюблені «дорослі» книги у братів різні. Олександр рекомендував нашим читачам «на виріст» книгу Габрієль Гарсія Маркеса «Сто років самотності». Володимир порадив обов’язково прочитати книгу Річарда Баха «Чайка на ім’я Джонатан Лівінгстон». Діти задавали безліч запитань: що ви робите, коли не читаєте книжки? з якого віку ви почали співати? чи читаєте ви філософські книги? як звуть вашого кота? хто з братів розумніший? чи не плутала вас в дитинстві мама? …. Відповіді на запитання були дотепні та вичерпні.

Відеорепортаж із зустрічі можна подивитися на відеоблозі бібліотеки BiblioTemaTV

Після зустрічі Олександр та Володимир влаштували автограф- та фотосесію для читачів. А бібліотекарі організували для братів Борисенко екскурсію бібліотекою, від якої хлопці були в захваті. Особливо їм сподобалися відділ мистецтв та Музей ляльок у відділі дозвілля. Інколи доводилося зупиняти екскурсію, тому що читачі впізнавали гостей та просили сфотографуватися на згадку.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей