Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Що найголовніше було в моєму житті? Без роздумів відповідаю: любов до дітей» – писав у книзі свого життя «Серце віддаю дітям» Василь Олександрович Сухомлинський.

17 грудня у бібліотеці пройшов Всеукраїнський семінар-практикум
«Книга – невичерпне джерело виховання особистості в педагогічній спадщині В.О. Сухомлинського».

Василь Сухомлинський залишив у спадок 50 книг, 600 статей, 1500 оповідань і казок для дітей. Його книги – і для дорослих, і для дітей – сповнені любові, добра, світла, так актуальні сьогодні, і дуже прикро, що їх мало читають! Можливо тому, що рідко перевидають? Більшість книг Василя Олександровича, які зберігаються у Національній бібліотеці України для дітей видані ще у 80-90-х роках минулого століття. Це стосується і його педагогічних творів, і дитячих видань.

Книжки ці не показні, зачитані, зношені часом, і звичайно ж програють сучасним яскравим виданням для дітей. Тому й стоять вони на полицях бібліотек та чекають, коли бібліотекарі згадають про них, поставлять на виставку, розкажуть про них дітям і батьків. Бо казочки Сухомлинського, це твори, які потрібно читати вдома разом з малюками. Тому що в кожній, навіть зовсім крихітній, стільки глибини, філософського підтексту, що після прочитання у допитливої дітвори з’являється ціла купа запитань, а у батьків – безліч тем для спілкування з дитиною…

Саме про це йшлося 17 грудня на Всеукраїнському семінарі-практикумі «Книга – невичерпне джерело виховання особистості в педагогічній спадщині В.О. Сухомлинського», співорганізаторами якого виступили Національна бібліотека України для дітей та СЗОШ №297. Учасники семінару – шкільні бібліотекарі та заступники директорів з виховної роботи шкіл Святошинського району м. Києва, гості з Чернігівської області, Бобровицького району з зацікавленістю слухали доповідь Тетяни Петрівни Тоцької, члена Української асоціації В.О. Сухомлинського, завідуючої дитячим садочком «Ялинка» (м. Бровари). Колектив цього закладу вже багато років працює за методикою Василя Олександровича. Вихователі не тільки читають з дітками його казки, а й анімують їх! Своїм досвідом використання у роботі з дітьми творів великого українського педагога поділилися і працівники Національної бібліотеки України для дітей.

Було також переглянуто віртуальну виставку «Життєва і творча поетика Василя Сухомлинського, підготовлену відділами обслуговування учнів 5-9 класів та довідково-інформаційного обслуговування. Гості ознайомилися з бібліографічними покажчиками про Василя Сухомлинського та посібниками на допомогу вивченню шкільної програми, розробленими працівниками головної дитячої книгозбірні.

Сподіваємося, що віртуальна виставка з циклу «Книжковий експрес з минулого», яка представляє книжки Василя Сухомлинського з фонду основного книгосховища Національної бібліотеки України для дітей, нагадає батькам та педагогам про книги, які варто перечитати.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей