Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Підсумки проблемно-цільового навчання

З 14 по 18 квітня 2014 року на базі Національної бібліотеки України для дітей відбулося проблемно-цільове навчання завідувачів відділів естетичного виховання обласних та центральних міських бібліотек для дітей «Мистецтво як вагомий засіб впливу та формування особистості дитини».

Участь у навчанні брали фахівці Рівненської, Дніпропетровської, Хмельницької ім. Т.Г. Шевченка, Херсонської ім. Дніпрової Чайки, Київської, Волинської, Житомирської, Полтавської ім. Панаса Мирного, Кіровоградської ім. А.П. Гайдара, Миколаївської ім. В.О. Лягіна обласних бібліотек для дітей та Дніпропетровської, Криворізької, Одеської ім. А.П. Гайдара, Кременчуцької ім. І.Ф. Торубари ЦМБД ЦБС для дітей. Учасниками розглядалися проблеми естетичного виховання як важливої складової цілісного формування особистості, а також питання використання візуальних образів у рекламній діяльності дитячих бібліотек; популяризації літератури з мистецтва та кіно-фоно-фотодокументів; застосування інтерактивних технологій на допомогу розвитку творчого мислення дитини.

Один день проблемно-цільового навчання був присвячений знайомству з літературою видавництва «Майстер-клас», презентовану директором О.В. Симоненко, а також професійним діалогам з актором Академічного театру ляльок м. Києва В.П. Малинським та режисером, художником, членом спілки театральних митців України В.В. Люботою.

Значна увага приділялася обговоренню питань популяризації бібліотеки засобами мистецтва; особливостям електронних ресурсів з естетики; застосування сучасних технологій на користь збагачення культури читання та особливостям використання арт-терапевтичних технік при роботі з дітьми різного віку.

Завершилося навчання засіданням за круглим столом «Мистецька толока», під час якого учасники мали змогу поділитися власним досвідом, досягненнями та нововведеннями шляхом презентацій роботи своїх відділів. Зокрема, були представлені електронні презентації: «Пріоритетні форми роботи у формуванні духовно-естетичного світогляду дитини» (Рівненська ОБД), «Організація змістовного дозвілля користувачів» (Кіровоградська ОБД ім. А.П. Гайдара), «Діяльність відділу естетичного виховання» (Херсонська ОБД ім. Дніпрової Чайки), «Міні-музей дитячої творчості «Сонце дитинства» (Бібліотека-філія № 11 МКЗК ЦСБД м. Дніпропетровська), «Як ми працюємо…» (Дніпропетровська ОБД), «Волинь мистецька» (Волинська ОБД), «Діти і мистецтво разом: читаємо, фантазуємо, творимо» (Миколаївська ОБД ім. В.О. Лягіна), "Мистецтво як вагомий засіб впливу на формування особистості дитини" (Житомирська ОДБ).


 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей