Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Екотиждень

           Третій тиждень бібліотечної програми літніх читань #БЕZмеж був присвячений довкіллю та екології. Зараз усі говорять про цю важливу проблему. Блогери пишуть про зміну клімату, знищення лісів, шкідливі викиди, про важливість сортування сміття.

           Про зовнішність, характер та звички екологічних монстрів, яких ми самі створюємо, вирощуємо та підгодовуємо, і які можуть знищити нашу планету, йдеться у книзі іспанської ілюстраторки та дизайнерки Марі Ґ. Роде «Справжні монстри – загроза для планети». Презентувати цю книгу допомогла нам екоактивістка Яніна Лучейко, яка вміє захопливо розповідати про навколишній світ. А читачі, які виборюють право назватися лідером читання, отримали перше завдання, пов’язане із книгою – вигадати та намалювати, як має виглядати той, хто може подолати екомонстрів та допомогти врятувати планету.

           ПУ вівторок учасники літніх читань познайомилися із дуже цікавою людиною – письменником, кандидатом біологічних наук, телеведучим Євгеном Єльпітіфоровим. Наш гість розповів багато вражаючих фактів про природу та прочитав уривок зі своєї книги «Я, Васьок і все таке». Крім того, активні учасники отримали ще одне завдання, яке може принести їм додаткові бали.

           Екологія – справа серйозна. Хоча інколи різні екологічні мудрації краще запам’ятовуються під час квесту бібліотекою. Так, читачі встигли згадати рослини і тварини, занесені до Червоної книги України; розпізнати вигаданих тварин серед справжніх; розповісти про пов’язані між собою народні свята і рослини; пригадати, які звуки видають домашні тварини (навіть рибка) та навчитися сортувати сміття.

           Останній день читацького тижня був присвячений прихованим загрозам, які можуть очікувати нас у природі. Під час заняття у школі виживання бібліотекарі в ігровій формі допомогли читачам розібратися, які гриби отруйні, які ні; як врятуватися від кліщів та інших неприємних комах; як відрізнити рослини, що можуть нанести шкоду здоров’ю людини.

           Тиждень був різноманітним і багатим на події, а ще – теплим і сонячним. Тож бібліотечний літній дворик знову активно працює та дарує читачам нові знання і емоції.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей