Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
З казкою у серці…

З далекої сивої давнини прийшли до нас народні легенди і перекази, казки і прислів’я, пісні та ігри. Живуть люди тисячі років на українській благословенній землі і з покоління в покоління передають давні закони, традиції і звичаї. Кожне слово, кожна казка чи пісня – це не просто історія нашого народу, а давній код нашого буття.

Саме сьогодні, 11 травня, учні 3-го класу гімназії № 172 «Нивки» в рамках Всеукраїнського проекту «Україна читає дітям» мали змогу зустрітися з надзвичайною людиною – педагогом, етнографом, письменницею Іриною Юліянівною Квасницею, чия творчість спонукає нас звернутися до казки, що виховує, повчає, збагачує душу.

Під час цікавої та пізнавальної розповіді та читання автором власних казок — «Казка про Вогник і Скіпочку» і «Зозулина кара» — діти не просто зрозуміли, а сприйняли усім серцем те, що саме своїм культурним надбанням ми відрізняємося від інших народів і несемо відповідальність за наше майбутнє.

Наприкінці зустрічі і діти, і дорослі із задоволенням вивчили, проспівали та ще й протанцювали веселу пісню «Їду я до дідуся». Все в нашому житті починається з казки, а творіння Ірини Квасниці, яких уже існує понад 200, створені серцем і душею, пронизані великою любов’ю до України. Тож давайте їх читати!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей