Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Експрес-опитування «Толерантність – мистецтво жити разом»

    24 листопада в рамках Дня толерантності було проведено експрес-опитування учасників цього заходу: дітей та батьків, із метою виявлення рівня їхньої толерантності. Для діагностики загального рівня толерантності було запропоновано відповісти на запитання анкет «Толерантність – мистецтво жити разом».
    Узагальненні результати експрес-опитування показали, що батьки наших користувачів-дітей є досить миролюбивими, терпеливими і толерантними людьми. Проте відповіді на запитання діагностики етнічної толерантності не такі однозначні. Зокрема, 30% респондентів-батьків не готові прийняти у свою сім’ю людину іншої національності, 38% – згодні з твердженням «Вважати, що твій народ краще, ніж усі інші, це нормально», решта 61% з цим незгодні. Деякі батьки утримались від відповідей на блок запитань із діагностики етнічної толерантності. В той же час усі батьки висловили бажання мати друзів різних національностей. А 99% з них хотіли б удосконалюватися і стати більш терпимою людиною у ставленні до інших.
     Переконані вони і в тому, що саме такі інтеграційні заходи впливають на особистісний розвиток дитини. А участь у заході «День толерантності: творимо милосердя разом» обов’язково лишить слід у відкритих сердечках їхніх маленьких дітей і допоможе зростити такими, якими вони їх бачать у майбутньому: «уверенной в себе и самостоятельной, со своей жизненной позицией», «дружелюбною», «толерантною», «мудрою, вихованою», «милосердною», «з правильним розумінням життєвих позицій» та ін.
    Свою толерантність проявили і юні респонденти дослідження. Аналіз їхніх відповідей показав, що маленьке покоління українських громадян зростає толерантними, поважає людей іншої національності та кольору шкіри, іншої культури. Діти завжди прийдуть на допомогу людині, яка потрапила в біду, а якщо самі не зможуть допомогти, то покличуть старших. Вирішуючи проблемні ситуації у спілкуванні з друзями, більшість із них намагаються зрозуміти своїх друзів і не допустити конфліктної ситуації. А якщо і посварилися із своїми друзями, то вибачаться самі і пробачать друга, який просить вибачення. Виховання в сім’ї, школі, бібліотеці ведеться цілеспрямовано, діти зростають щирими, добрими, порядними, готовими прийти на допомогу людині будь -якої національності. Тож, батьки і діти можуть і повинні пишатися одним одним.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей