Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду

Дитинство видатних людей

   Теслова П. Дитинство славетних людей / П. Теслова ; пер. з англ. Г. Яновської ; дизайн обкл. Т. Тума. – Харків : Ранок, 2022. – 48 с. : іл. – (Серія «Видатні особистості»).

   Що ти знаєш про дитинство таких відомих людей, як Нефертіті, Гіппократ, Архімед, Лі Бо та інших. На сторінках цього видання ти знайдеш інформацію про всесвітньо відомих людей – можновладців, винахідників, науковців, музикантів тощо. Коротенькі історії розкажуть тобі про те, які іграшки були у кожного в дитинстві, в які ігри тоді грали діти, чим прославилися, які їхні головні досягнення.


Розв'яжи ребус

(Натисни на картинку - отримай правильну відповідь)



   Лущевська О. Оксана Лущевська про Христофора Колумба, Джона Ньюбері, Чарльза Дарвіна, Дніпрову Чайку, Перл Сайденстрікер Бак : оповідання / Оксана Лущевська ; худож. І. Леві. – Київ : Антологія, 2016. – 92, [2] c. : іл. – (Життя видатних дітей).

   Із цієї збірочки ти дізнаєшся, як Христофор Колумб вперше попав на човен, як у Джона Ньюбері виникла ідея створити кишенькову книжечку, про хімічний експеримент Чарльза Дарвіна, улюблену справу Дніпрової Чайки на весь час навчання у монастирській школі, та чому Перл Сайденстрікер в дитинстві вважала себе інакшою.



   Воронина Л. Леся Воронина про Брюса Лі, Махатму Ганді, Жорж Санд, Фридеріка Шопена, Івана Миколайчука : оповідання / Л. Воронина. – Київ : УкрНДІСВД, 2016. – 126 с. : іл. – (Життя видатних дітей).

   Які три імені були в дитинстві у Брюса Лі? Як відреагував маленький Мохандес Ганді на пропозицію вчителя правильно списати слово, в якому у Ганді зробив помилку, у однокласника, тільки так щоб це не побачив перевіряючий англійський інспектор? Як Моріс Дюпен змусив свою мати Аврору Саксонську полюбити власну онучку, майбутню письменницю Жорж Санд, від нерівного шлюбу? В якому віці вперше сів за рояль і зіграв польську народну пісеньку Фрідрих Шопен? Яка доленосна зустріч допомогла хлопцеві визначитися з вибором професії у майбутньому? Відповіді на всі ці запитання ти знайдеш на сторінках цієї цікавої книжечки.


   Герінген А. ван. Коко та маленька чорна сукня / Аннемарі ван Герінген ; пер. з нідерланд. С. Святенко ; створена у співпраці з Гаазьким муніципальним музеєм. – Київ : Артбукс, 2016. – [32] с. : іл.

   Головна героїня книжки маленька дівчинка Коко, яка живе у сиротинці. Їй дуже важко живеться там, але там вона навчилася шити, і це в неї виходило краще за всіх мешканців дитячого будинку. Та одного разу їй пощастило… Як саме ти дізнаєшся прочитавши книжку.



   Павленко М. Марина Павленко про Павла Тичину, Надію Суровцову, Василя Симоненка, Василя Стуса, Ірину Жиленко / М. Павленко ; худож. Т. Єгорова. — Харків : УкрНДІСВД, 2016. — 118 с. : іл.

   До збірочки увійшли 5 невеликих оповідань, героями яких є видатні українські письменники в дитинстві. Ти прочитаєш про замріяного малого Павла Тичину, хазяйновиту Надію Суровцеву, бешкетника Василя Cимоненка, працьовитого Василя Стуса і таємничу Ірину Жиленко.




   Птіцин, А. Анатолій Птіцин про Шолом-Алейхема, Януша Корчака, Фріца Крейслера, Миколу Лукаша, Матір Терезу / А. Птіцин ; худож. С. Сова. — Київ : Антологія, 2016. — 113, [3] c. : іл. — (Життя видатних дітей).

   До цієї збірочки увійшли оповідання про дитячі роки відомих людей. Ти дізнаєшся які недитячі випробування випали на долю малого майбутнього письменника — Шолома, за для виживання їхньої багатодітної родини, про дитячу закоханність майбутнього педагога — Януша Корчака. Винайдеш разом з майбутнім композитором — Фріцем Крейслером його перший музикальний інструмент. Разом із майбутнім перекладачем потоваришуєш із циганами, та взнаєш як вони допомогли малому Миколі Лукашу. А ще поринеш у дитинство — Матері Терези.


  Багряна А. Анна Багряна про Марію Заньковецьку, Олену Телігу, Вангу, Марію Приймаченко, Славу Стецько : оповідання / А. Багряна ; худож. Д. Марцін. — Київ : Антологія, 2016. — 93, [1] c. : іл. — (Життя видатних дітей).

   Яким було дитинство відомих талановитих людей? Прочитавши цю збірочку ти дізнаєшся про що мріяла майбутня українська актриса, яке враження справив на юну Олену Телігу Київ, як мала Ванга (майбутня провидиця) втратила зір. Разом з Марією Приймаченко здолаєш важку хворобу, завдяки якій Марійка стала відомою художницею. Познайомишся із дівчинкою Славою Стецько (пізніше Анна-Євгенія Музика), яка подорослішавши стала відомою політичною діячкою.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей