Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Історія однієї вулиці. Вулиця Велика Житомирська

       27 вересня 2017 року відбулася презентація віртуально-краєзнавчої подорожі із циклу «Історія однієї вулиці. Вулиця Велика Житомирська», підготовлена відділами обслуговування дітей середнього і старшого віку та довідково-інформаційного обслуговування.

       Семикласники гімназії № 172 «Нивки» дізналися багато нового, корисного, важливого про одну із найдавніших та центральних вулиць Шевченківського району Києва, яка сьогодні є чи не головною транспортною артерією міста. Дітям було цікаво усе: заснування вулиці, історичні назви, особливості розташування, характерні риси забудови, найперші та найвищі будинки, соціальний склад їх домовласників. Архітектурні перлини — найцінніші пам’ятки історії та культури Києва XIX-XX століття, що вміло оздоблені різними архітектурними стилями і мають не лише привабливий вигляд зовні, а й власні цікаві історії; імена визначних діячів науки та культури, що мешкали на вулиці чи працювали; улюблене місце прогулянок киян – Пейзажна алея, сквер Київських інтелігентів, кінотеатр «Ліра», фонтан бажань та багато іншого.

       На завершення заходу учні блискуче відповіли на запитання міні-вікторини та переглянули відеофільм «Прогулянки містом». Влучно доповнила захід книжкова виставка «Вулицями міста».

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 10/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей