Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Фінальна зустріч творчої майстерні «Плетиво»

           Наприкінці липня завершив свою роботу щотижневий WORKшоп із в’язання на спицях, який проходив у Літературному дворику протягом червня і липня.

           За 9 творчих зустрічей маленькі умільці навчилися основам ручного плетіння: набирати петлі початкового ряду, контролювати правильне положення рук під час в’язання. Дізналися про умовні позначення, які можна зустріти у книжках із в’язання, про призначення спиць та матеріали, з яких їх виготовляють. Спиці для дітей та дорослих-початківців найчастіше роблять із дерева або пластика. Рукавички та шкарпетки в’яжуть на 5 коротеньких спицях, а великого розміру светри або пледи – на кругових спицях на тросику.

           В’язання на спицях – це заняття, яке потребує максимум терпіння та старанності, але за бажання можна швидко усьому навчитися. Серед відвідувачів майстерні знайшлися читачі, які мали неабиякий хист до в’язання! Наприклад, дівчатка та хлопці, які доєдналися до одного із занять, відразу освоїли в’язання лицьової петлі. Також діти спробували в’язати виворітну петлю, вчилися «закривати» останній ряд, щоб край виробу мав привабливий ланцюгоподібний вигляд.

           Відвідували майстерку здебільшого діти молодшого шкільного віку, тому ми відмовилися від попередньої ідеї виготовлення власноруч сплетеної сумочки-гаманця. На створення такого виробу не вистачило б запланованих 9 занять. Та діти швидко змінили орієнтири: дехто вирішив зв’язати одежу для улюбленої іграшки, а хтось розпочав плести собі зимовий шарфик, запевняючи, що продовжить в’язання навіть по закінченню майстерки.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей