Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Світлиця слова у безмежжі часу

Всіх нас єднає рідна мова,
Всіх, хто живе у цім краю.
Вона прекрасна, світанкова,
Я в ній свою наснагу п'ю.

          Земля українська стародавня, така ж давня і наша мова. Учені довели, що вік нашої мови — 7 тисяч років. З покоління в покоління, в часи розквіту та падіння передавали нам предки цей скарб. Для нас рідна мова — це не тільки дорога спадщина, яка об'єднує в собі народну мудрість. Це наша гордість, бо все, що створено нею, увійшло в скарбницю загальнолюдської культури.

          8 листопада, в переддень Дня української писемності та мови, в читальному залі відділу обслуговування дітей дошкільного та молодшого віку для дошкільнят одного із київських ЗДО, відбувся літературний колаж «Світлиця слова у безмежжі часу». В цікавій театралізованій формі бібліотекар та Лис розповіли діткам про милозвучність та красу нашої мови, про те, як і коли виникла писемність. Малеча із задоволенням брала участь у заході – слухали й співали колискові пісні, розповідали вірші казковому герою, допомагали йому вивчати прислів’я та приказки про мову та ще й навчили правильно прощатись. Про розмаїття рідної мови діти дізналися, розглянувши книжкову виставку «Мово моя материнська, квітни в душі й на вустах».

          Українська мова — мова серця, мова ласки, мова душі, мова добра... Тож шануймо її!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей