Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Лекція-вікторина «Як добре ви знаєте Польщу»

       25 квітня у Національній бібліотеці України для дітей у відділі документів іноземними мовами відбулася лекція-вікторина «Як добре ви знаєте Польщу» для вихованців Міжнародного дитячого центру «Артек».

       Відвідувачі бібліотеки дізналися багато цікавих та незвичних фактів, які роблять Польщу привабливою для туристів та відомою в усьому світі. Зокрема обговорили найбільш відомі туристичні місця, такі як танцюючий будиночок у Сопоті, вулицю Вінні-Пуха у Варшаві, озеро «Морське око», найбільші соляні копальні в світі та містичний Krzywy Las (Кривий ліс).

       Маленькі дослідники польських цікавинок уважно слухали та довідалися про національні символи Польщі, місто-столицю найсмачніших польських пряників і легенду таємничого Кривого лісу. Окремо розглянули питання спільного та відмінного між українською та польською мовами. Артеківці залюбки взяли участь у вікторині, відповіли на усі питання та показали високий рівень знань про Польщу. Отримати додаткову інформацію про відомих польських діячів науки і культури, зокрема Януша Корчака, Марію Склодовську-Кюрі, Фредеріка Шопена, допомогла книжкова виставка.

       Найбільше дітям запам’яталося слово, яким у Польщі можна одночасно вітатися і прощатися, тому наприкінці заходу весело звучало польське «Сzesc»!

       Захід пройшов у рамках роботи проекту «Пункт європейської інформації».

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей