Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
СВІТ МЕДІА — СВІТ ІНФОРМАЦІЇ

          Сьогодні за один день ми отримуємо більше інформації, ніж люди в XV столітті впродовж усього життя. Лише століття тому людина за свій вік могла прочитати лише 50 книг. Сьогодні лавина інформації «ллється» нестримним потоком. Тому так необхідно з дитинства вчитися жити в сучасному медіапросторі, розрізняти види інформації, вміти її аналізувати, сприймати та передавати.

          Фахівці Інтернет-центру Національної бібліотеки України для дітей 18 жовтня розпочали цикл занять із медіаграмотності для початкової школи «Я у медіапросторі».

          На першому занятті за темою «Світ медіа — світ інформації» учні київської школи № 163 у формі гри та діалогу, до якого були залучені всі присутні, систематизували знання щодо сприйняття інформації: вгадували предмети на дотик; позмагалися у визначенні смакових відчуттів; називали запахи, які вловили по дорозі до школи та бібліотеки; грали в «зіпсований телефон», передаючи інформацію, та перевірили, як вона трансформується у залежності від почутого. Діти дізналися, що змінилася й наша роль у медіа — зі слухачів і читачів ми перетворилися на авторів та поширювачів інформації.

          На наступних заняттях говоритимемо про отримання, створення, види інформації, історію розвитку медіа.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей