Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Американська класика Моріса Сендака: диковисько у кожному з нас

         У Центрі «Вікно в Америку для майбутніх лідерів», який працює при відділі документів іноземними мовами Національної бібліотеки України для дітей, 16 та 17 грудня відбулася серія інтерактивних читань історії «Where the Wild Things Are» Моріса Сендака.

      У 1963 році було вперше опубліковано цю книжку, яка згодом стала класикою американської дитячої літератури. Історія і ретельно виконані ілюстрації Моріса Сендака досі не втрачають своєї популярності у світі. У 2017 році книжку опублікувало видавництво «Читаріум» українською мовою з назвою «Там, де живуть диковиська».

      У перший день до нас завітали нові читачі бібліотеки з Міжнародного дитячого центру «Артек», які змогли ознайомитися з історією англійською і українською мовами.

      Наступного дня відбулося відразу дві інтерактивні читацькі сесії з американцями: дипломатом Посольства США в Україні Емілін Рейнольдс і представником програми Fulbright в Україні Мелані Грехем. Перед аудиторією обидві гості визнали, що з дитинства обожнюють цю історію.

      Емілін Рейнольдс вивчала історію книжки і розповіла, що відразу після публікації твору деякі моралісти забороняли читати цю казку дітям. Проте згодом стало зрозуміло, що поєднання цікавої історії і фантастичних ілюстрацій зробило книжку улюбленою для багатьох поколінь американців.

      Хто у дитинстві не мріяв про своє королівство? Або ж не вирушав подумки у захопливу подорож, перетворивши кімнату на цілий світ?

      Читачі бібліотеки (учні 4 класу ліцею-інтернату № 23 «Кадетський корпус» і панянки-учениці 6 класу ліцею-інтернату № 23) відтворили ігри з книжки, обрали власного короля та королеву. А під час божевільної вечірки кожен зміг відчути себе справжнім диковиськом.

      Українським читачам книжка сподобалася! Прочитати її українською, англійською або німецькою запрошуємо у відділ документів іноземними мовами.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей