Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Медіаурок для п’ятикласників

         Сучасні діти з усіх боків оточені невпинним потоком інформації. І завдання дорослих, особливо бібліотекарів, — навчити читачів у ній орієнтуватися. Саме цьому і було присвячено перше заняття із циклу «Світ медіа – світ інформації», яке відвідали 2 березня п’ятикласники ЗЗСО № 163 ім. М. Кирпоноса.

         Всі присутні були залучені до медіауроку через гру та діалог. Діти вчилися розрізняти види інформації за способом сприйняття, за формою подання та за призначенням. Ігри «зіпсований телефон», «опиши на дотик», «запахи навколо», «який на смак» були пізнавальними та допомогли зрозуміти, що інформація – це світ навколо нас, адже всі предмети можна бачити, відчувати, описати, представити і, навіть, скласти про них цілі історії. Гра «білий шум» показала, як важливо почути, зорієнтуватися, проаналізувати та передати отриману інформацію. Сьогодні ці знання особливо потрібні, адже світ медіа різноманітний, неочікуваний та необ’єктивний.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей