Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
ЕКО-програми серпня: новинки – користь кожної хвилинки!

          Серпневі онлайн-читання «Здоров’О з бібліотЕКОю!» відзначаються великою кількістю програм екологічної тематики. Адже зараз, як ніколи, саме екологічність мислення, безпечність у стосунках з оточуючими людьми та середовищем, допоможе залишатися здоровими та продуктивними протягом тривалого часу.

          Важливим відкриттям серпневих читань стала програма ЕКО-news соціокультурного відділу бібліотеки. Новини висвітлюють як позитивні, так і тривожні події з екологічного життя України та світу, наукові відкриття, які покращують екологічну ситуацію тим чи іншим чином, а також анонсують бібліотечні програми тижня та місяця.

          Родзинкою кожного випуску є інформація про цікаві просвітницькі та промоційні еко-проєкти від колег – дитячих бібліотекарів із різних куточків країни. Наприкінці кожного випуску на читачів чекає запитання для лідерів читання.

         Дивіться ЕКО-news щопонеділка о 15.00 на сторінці Бібліотеки у фейсбук або у запису на ютюб-каналі бібліотеки:

         Випуск 1

         Випуск 2

         Випуск 3

         ЕКО news. Святковий випуск

         Щонеділі об 11.00 рубрика «ЕКО-life» надає практичні поради щодо сортування сміття, використання його як ресурсу. Будь-хто може записати власне відео для рубрики, розказати про своє еко-життя не тільки читачам бібліотеки, а і всій країні, як це зробили герої наших випусків, які пройшли шлях від свідомої ЕКО позиції до активної – від осмислення до конкретних дій!

         КРОК 1: Як перетворити сміття на ресурс

         КРОК 2: Еко-торбинки. Йдемо на закупи

         КРОК 3: Здаємо відсортоване сміття

          Ще одна еко-новинка серпня Екологічний інформ-бум «Парад новин, як захистити тварин», який знайомить дітей із тваринним світом і закликає стати на захисті планети та всього живого. Порятунок планети може здаватися нездійсненною місією, але насправді ніколи не пізно спробувати щось змінити. І книги, які майстерно та незвичайно відкривають бібліотекарі у відео дітям, допоможуть ближче пізнати тваринний світ – завдяки незвичайним завданням кожного випуску, та сформувати свідому позицію захисника живої природи. Випуски інформ-буму дивіться у серпні щочетверга о 15.00 на сторінці Бібліотеки у фейсбук або у запису на ютюб-каналі бібліотеки:

         Парад новин, як захистити тварин. Анонс

         Парад новин, як захистити тварин. Випуск 1

         Хлюп-хлюп. Інформ-бум. Випуск 2.

         Джунглі. Інформ-бум. Випуск 3.

         Гайда у гори! Інформ-БУМ. Випуск 4.

          Зелена полиця, на якій ви зможете «знайти» нові еко-книжки, виходить щосуботи об 11.00, і здатна змінити не лише ваше життя, а й вплинути на життя усієї планети. Деякі книжки шокують вас фактами, а інші підкажуть, що кожен із вас може зробити просто зараз, щоб покращити екологічний стан довкілля. Книжки Зеленої полиці з категорії Must Read – обов’язкові до читання.

          У першому випуску на полиці книга норвезького антрополога Томаса Гілланда Еріксена «Сміття і люди. Зворотній бік споживання».

          Другий випуск із книгою «Діти проти пластику» рекомендує розпочати нещадну боротьбу з пластиком і стати супергероем.

          У третьому випуску Зелена полиця запрошує у світ птахів із книгою Ірени Панаріної «Птахабетка».

          Про справжніх монстрів розповідає четвертий випуск рубрики Зелена полиця: Хто такі справжні монстри?

          Дивіться ці та нові випуски програм на ютюб-каналі бібліотеки у плейлисті «Здоров'О з бібліотекою влітку!».

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей