Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

English with no limits

         Дві останні зустрічі бібліотечної англомовної студії «Англійська без обмежень» перед зимовими канікулами були присвячені новорічно-різдвяній тематиці. На першій ми вслуховувалися у правильну вимову слів, читали текст і перекладали сучасні пісні англійською мовою («All I Want for Christmas is You» Mariah Carey, «Christmas is All Around You» Dua Lipa), а також читали американську класику дитячої літератури, що здобула медаль Кельдекотта, «The Polar Express» авторства Chris Van Allsburg. І хоч деякі учасники бачили фільм, знятий за книгою, але текст для нас видався досить важким. Тому ми переклали кожне слово історії, заглибившись у її англомовний варіант.

         Хоч ми і старанно працювали упродовж 4 місяців, але наступного 2021 року нам варто продовжити нашу роботу над вдосконаленням англійської мови.

         Що ж стосується другої зустрічі, то ми завершили перегляд фільму «Home Alone», адже цей фільм для багатьох у світі є символом початку новорічних свят, цікавою та веселю новорічною сучасною казкою. Ми підсумували наші заняття і отримали гарний результат – учасники студії достатньо поповнили свій лексичний запас словами, які майже неможливо зустріти у підручниках, але досить часто вони трапляються у повсякденній мові американців.

         Також діти поділилися своїми успіхами поза межами студії, вказавши на істотне покращення оцінок у школі, краще сприйняття та розуміння мови оригіналу на слух. Заняття в англомовній студії дало змогу дітям змінити своє ставлення до вивчення англійської мови, усвідомити її корисність і необхідність у сучасному світі, стимулювало бажання одержувати нові знання! Ми розцінюємо це як справжнє досягнення!

         Наш проєкт було створено завдяки підтримці посольства США в Україні. Він набирає обертів. За цей час проведено велику і клопітку роботу, за грантові кошти у бібліотеку закуплено багато нових сучасних англомовних книжок, які кожен відвідувач нашої бібліотеки зможе переглянути вже у лютому 2021 року. Вивчення нового за допомогою англомовних пісень, зустрічі з волонтерами – учасниками та стипендіатами програм Фулбрайт та FLEX, перегляд мультфільмів та фільмів мовою оригіналу, а також тематичні обговорення американських свят – це лише неповний перелік корисних занять під час роботи студії. Такий результат спонукає нас до продовження проєкту. І вже з 12 січня 2021 року (одразу після зимових канікул) наші онлайн-зустрічі продовжаться.

         Бажаємо усім веселих свят, гарного відпочинку, а після зимових свят чекаємо на вас знову!

         Якщо ви ще не з нами, то швидше долучайтеся до наших занять за посиланням

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей