Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду

«Книжки читай — успіху досягай!».
Всеукраїнський тиждень дитячого читання – 2021

23 березня стартує Всеукраїнська акція «Книга єднає країну!» з нагоди Всеукраїнського тижня дитячого читання – 2021

ВІДКРИТТЯ ТИЖНЯ

Цьогоріч Всеукраїнський тиждень дитячого читання розпочнеться 23 березня урочистостями у місті Чернігів на базі Чернігівської обласної бібліотеки для дітей. У гості на святкову подію «Книжки читай — успіху досягай!» до чернігівських читачів завітають представники Міністерства культури та інформаційної політики України, генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей Гордієнко Алла Іванівна, представники місцевої влади, чернігівські письменники Надія Галковська, Олена Конечна, Маргарита Бордонос, Василь Буденний.

Привітання Міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка
Відеозвернення Заступника Міністра культури та інформаційної політики України Лариси Петасюк

• ВСЕУКРАЇНСЬКА акція онлайн-ЧИТАННЯ

23 березня на сторінці сайту головної дитячої бібліотеки стартує Всеукраїнська акція «Онлайн-читання дитячих письменників «З книгою у майбутнє».

• ВСЕУКРАЇНСЬКА піар-акція «КОЛО читання. Книга єднає країну!»

Продовженням урочистостей стане телеміст «КОЛО Читання. Книга єднає країну!» за участю авторів, видавців, відомих особистостей, читачів обласних бібліотек для дітей, бібліотекарів тощо, який розпочнеться 23 березня о 12.30 на zoom-платформі. Модератор зустрічі – Національна бібліотека України для дітей. Посилання на zoom-конференцію розміщено на сайті.

ІНТЕРАКТИВНІ ПОДІЇ для ЧИТАЧІВ

З 24 березня в усіх дитячих бібліотеках країни розпочнуться Національні читання під гаслом «КНИГА єднає КРАЇНУ!». Дитячі бібліотеки країни мають цікаві інтерактивні пропозиції OFF/ONлайн на різні смаки та вік читачів. Тобто, заходи відбуватимуться (залежно від розподілу областей за карантинними зонами) як наживо у бібліотеках, так і онлайн. Це прямі ефіри, публікації у соціальних медіа YouTube, Facebook, Instagram, зустрічі на zoom-платформі та ін. Такий формат читань урівнює можливості й дає змогу читачам із різних куточків країни (міст, містечок, сіл) долучатися до книжкових відкриттів та зустрічей із письменниками.


Упродовж Тижня читання з 24 березня по 1 квітня 2021 року на платформі НБУ для дітей у фейсбуці читачі зможуть познайомитися не лише з творчістю вже добре відомих сучасних авторів, а й із регіональними письменниками, які тільки розпочинають свою письменницьку діяльність, а також взяти участь в інтерактивних онлайн-іграх, вікторинах, конкурсах та інших завданнях, які підготують для них дитячі бібліотекарі з різних міст України.

ЗАКРИТТЯ ТИЖНЯ

Фінальне свято з нагоди закриття Всеукраїнського тижня дитячого читання «Бібліотечний ТРІУМФ» і підбиття підсумків Всеукраїнської піар-акції «КОЛО читання. Книга єднає країну!».

• ЗАОХОЧЕННЯ для учасників програми читань

Щоб мотивувати ЧИТАЧІВ до участі в онлайн-подіях, куратор національних читань – головна дитяча бібліотека, запроваджує накопичувальну бонусну програму. Як це працює?

• Як стати учасником програми? Читач, який надав відповідь під публікацією із завданням, автоматично стає учасником програми.

• Як працює система оцінювання? Бонуси будуть нараховуватися читачам за правильні відповіді у коментарях під онлайн-завданнями (для кожного завдання буде окрема шкала заохочень від 1 до 5 бонусів).

• Якщо читачі дитячого віку не мають власних акаунтів у соціальних мережах? Комунікація може здійснюватися з профіля одного з батьків із зазначенням у коментарі прізвища та імені дитини.

• ПОДАРУНКИ

У Міжнародний день дитячої книги, 2 квітня, під час шоу переможців «Бібліотечний тріумф!» будуть оприлюднені імена п’яти кращих читачів – лідерів програми (за кількістю бонусів) національних читань «КНИГА єднає КРАЇНУ». Читачі-лідери отримають у подарунок книгу, абсолютний переможець – книгу і статуетку «Кращий читач – 2021». Також за показником включеності користувачів під публікаціями* буде оголошено рейтинг дитячих бібліотек.

*Показник включеності (сума коментарів, вподобань, поширень) буде визначатися під публікацією на сторінці НБУ для дітей впродовж доби з моменту публікації. Для збільшення рейтингу публікації вашої бібліотеки рекомендуємо поширювати пости на власних сторінках у соціальних медіа, на блогах і сайтах.

Рекомендовані хештеги:

• Відеопрезентації письменників – #відкриваємоАвтора #ВІДавтора #ПРОавтора #Тижденьчитання2021

• Інтерактивні завдання для читачів – #рейтингЧитача #програмаБонус #Тижденьчитання2021

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей