Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Творець вікопомного документу – Пилип Орлик

           Конституційність України має давні традиції. Серед інших правових пам’яток українського минулого визначне місце посідає Конституція України 1710 року. Конституція, яка вперше в історії України законодавчо закріпила конституційні засади державності України.

           Саме про першу Конституцію та її основоположника розповіла сьогодні бібліотекар четвертокласникам однієї із київських шкіл під час екскурсу в минуле «Творець вікопомного документу – Пилип Орлик». Учням показали цікаві відеодобірки про гетьмана Пилипа Орлика, розповіли про основні норми та засади створеного ним 5 квітня 1710 року першого основного документу. Також дітям представили книжкову виставку, на якій підібрано книги з правознавства для дітей молодшого віку, в яких доступно подані головні норми Конституції, щоб учні змогли розібратись, які права вони мають та як ці права можна захистити в реальному житті.

           Конституція – це не просто набір правил про державу, права і обов’язки кожного громадянина. Це компас, який дозволяє нам почуватись у безпеці. Тому, вивчаймо свої права та обов’язки, щоб почувати себе захищеними!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей