Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Виставка дитячих робіт «Краса — і тільки, трішечки краси, душі нічого більше не потрібно»

           У Національній бібліотеці України для дітей з 24 травня по 31 липня 2021 року експонується виставка дитячих робіт вихованців народного художнього колективу «Майстерня декоративного розпису «Петриківочка» Центру позашкільної роботи Святошинського району міста Києва – «Краса — і тільки, трішечки краси, душі нічого більше не потрібно» (Л. Костенко).

           Петриківський розпис – візитна картка України, народний живопис, добре відомий і закордоном. Унікальні квітково-рослинні орнаменти «петриківки» не мають аналогів у світовому мистецтві. Тисячі професійних майстрів і художників-аматорів у різних куточках земної кулі малюють у стилі українського національного розпису. У 2013 році ЮНЕСКО прийняло рішення про внесення петриківського розпису до Списку нематеріальної культурної спадщини людства.

           Вихованці народного художнього колективу «Майстерня декоративного розпису «Петриківочка», вивчаючи петриківський розпис, використовують не тільки традиційну тематику квіткового орнаменту, а й беруть до розробки та виконання різноманітні теми – від традиційного петриківського букету до тематики народних свят та обрядів, казкових персонажів, тварин і навіть портрети відомих українців.

           Щиро запрошуємо до бібліотеки усіх бажаючих, хто хоче насолодитися красою, гармонією, чистими казковими мріями і доторкнутися до неповторного мистецтва Петриківського розпису.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей