Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

30 років НЕзалежна
Країна ти моя

           Три серпневі зустрічі поспіль піснярська майстерня «Неформальна співанка» збирала своїх прихильників у літньому дворику. На чолі з музикантом та співаком, наставником, бібліотекарем Євгеном діти створили справжній український хіт із патріотичною назвою «Країна ти моя».

           Як показала практика, створити цікавий якісний актуальний музичний «продукт» можливо навіть із непричетними до пісенної творчості дітьми. Приклад тому пісня «Дітям Землі», яка створена у 2019-2020 роках, а також кліп на неї .

           Головною темою пісні стало 30-річчя Незалежності України і сама собою народилася назва творіння «Країна ти моя», хоча не одразу, а після деяких спроб та пошуків варіантів. Основною умовою було привітати країну з народинами та щиро побажати їй у поетичній формі все, що накопичилося на серці та в душі за ці роки. І ні в якому разі не піднімати жодних проблем та хвилюючих питань у пісні, адже це має бути святкова вітальна композиція.

           На кожну зустріч приходило не менше десяти дітей-піснетворців і кожен доклав до майбутнього хіта своїх ноток творчості, кожен висловив свої побажання країні та її народу. В процесі творення з’явилися також рядки, які спонукали до виконання деяких епізодів пісні речитативом.

           Натхненні та задоволені результатом діти взяли участь спільно з бібліотекарями у зйомці кліпу, пісня попередньо вже була записана на студії звукозапису і виконана Євгеном Грабовським та Вікторією Падалко.

           Щоб насолодитись разом із нами та переглянути кліп на пісню «Країна ти моя», запрошуємо на сторінку бібліотечного ютюб-каналу, а також наживо під час святкування 30-річчя Незалежності України у стінах Національної бібліотеки України для дітей.

           Давайте творити разом! З ювілеєм тебе, Батьківщино!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей