Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Без строку давності

           У Києві в урочищі Бабин Яр 80 років тому 29-30 вересня відбулася найстрашніша та найкривавіша подія Другої світової війни – масові розстріли євреїв. Страшна назва «Бабин Яр» стала всесвітньо відомим місцем трагедії та символом Голокосту. Ця подія назавжди збережеться у пам’яті людства як свідчення про звірства нацистів, які ніколи не повинні повторитися.

           Загалом під час окупації німецькими військами міста Києва 1941-1943 років у Бабиному Яру загинуло понад 100 тисяч осіб. Жертвами були не тільки євреї, а й роми, сінті, українські націоналісти, радянські військовополонені, пацієнти київської психіатричної лікарні та інші національні й соціальні групи, яких окупанти вважали ворогами або ж «просто зайвими».

           Про цю трагічну сторінку в історії України бібліотекарі спілкувалися із десятикласниками, які були вражені жорстоким поводженням німецьких окупантів із невинними людьми, кривавим масовим вбивством. Не залишили байдужим підлітків і свідчення очевидців трагедії Бабиного Яру, представлені у відео.

           Діти також ознайомилися з книгами про Голокост, представлені на тематичній виставці.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей