Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Дитячий калейдоскоп

Всеукраїнський конкурс Дитячої творчості
«Моя майбутня Україна»

У травні цього року Міжнародний фонд «Україна — 3000» ( Фонд Віктора Ющенка ) та Національна бібліотека України для дітей організували та провели Всеукраїнський конкурс дитячої творчості «Моя майбутня Україна», який приурочили до Міжнародного дня захисту дітей. Було затверджено положення про проведення конкурсу та визначено склад Організаційного комітету і журі, до якого ввійшли: Ляпін Дмитро Вадимович Голова ; Копитько Олексій Вікторович заступник голови ; Філон Олена Анатоліївна секретар; Кобзаренко Анастасія Степанівна — Генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей, заслужений працівник культури України, кавалер ордена княгині Ольги ІІІ ступеня; Василашко Василь Федорович — поет, заслужений журналіст України, лауреат літературної премії ім. Лесі Українки; Пшінка Микола Сергійович — Народний художник України, Головний художник Державного спеціалізованого видавництва дитячої літератури «Веселка»; Гордієнко Алла Іванівна — зав. відділом обслуговування читачів-учнів 5-9 класів Національної бібліотеки України для дітей.

За положенням у конкурсі брали участь діти з дитячих будинків, шкіл-інтернатів, діти-сироти віком з 7 до 14 років. І хоча термін його проведення був невеликий, результати приємно вразили — до оргкомітету надійшло 294 роботи, а всього у конкурсі взяло участь 235 дітей з усіх регіонів України: Донецька обл. — 32 учасника, 26 робіт; Запорізька обл. — 30уч., 36 роб.; м. Київ — 29 уч., 33 роб.; Київська обл. — 8 уч., 13 роб.; Одеська обл.. — 14 уч., 26 роб.; Луганська обл. — 2 уч., 3 роб.; Миколаївська обл. — 11 уч., 13 роб.; Полтавська обл. — 10 уч., 12 роб.; Кримська АР — 4 уч., 4 роб.; Житомирська обл. — 5 уч., 10 роб.; Закарпатська обл. — 19 уч., 24 роб.; Сумська обл. — 13 уч., 16 роб.; Рівненська обл. — 3 уч., 4 роб.; Хмельницька обл. — 4 уч., 5 роб.; Івано-Франківська обл. — 10 уч., 14 роб.; Чернігівська обл. — 8 учасників, 8 робіт; Черкаська обл. — 4 учасники, 5 робіт; Херсонська обл. — 16 учасників, 16 робіт; Кіровоградська обл. — 6 уч., 6 роб.; Тернопільська обл. — 7 уч., 8 роб.; Дніпропетровська обл. — 7 уч., 9 роб. На жаль, близько 100 робіт не взяли участі у конкурсі, бо надійшли до оргкомітету занадто пізно. Але всі вони демонструються у виставковому залі Національної бібліотеки України для дітей. Організатори конкурсу вдячні всім дітям, яким небайдуже майбутнє своєї держави, за творчу роботу — прекрасні малюнки і поробки, чудові прозові та поетичні твори. Бажаємо вам подальших творчих успіхів і наснаги.

Творчі роботи учасників конкурсу було виставлено 1 червня 2005 року в м. Запоріжжі під час урочистого святкування Міжнародного дня захисту дітей, на якому були присутні майже три тисячі юних українців. З вітальним словом до них звернулася голова Наглядової ради Міжнародного благодійного фонду «Моя майбутня Україна» Катерина Ющенко, яка сказала: «... Я горда за Україну, коли бачу стільки талановитих дітей, ваші мистецькі твори, чую мудрі виступи. Я думаю, яким прекрасним є світ, омріяний, намальований, виспіваний вами. Скільки в ньому радісних кольорів і сюжетів. І якою прекрасною є Україна, побачена вашими очима. Я вірю, що всі ваші добрі і світлі мрії справдяться ...». Перед учасниками та поважними й іменитими гостями свята з великою концертною програмою виступили дитячі колективи Полтавщини, Черкащини, Закарпаття, Запоріжжя, Києва, Луцька, Бердянська. Наприкінці на всіх чекав справжній сюрприз — подорож на легендарний острів Хортицю, де дітям розповіли історію українського козацтва, і де вони побачили та дізналися ще багато-багато цікавих речей. Мабуть, так, по-новому і треба влаштовувати дітям свята та спілкуватися з майбутнім поколінням нашої держави.

По закінченні свята в Києві у Національній бібліотеці України для дітей відбулося засідання журі конкурсу, на якому було визначено переможців за різними віковими категоріями та номінаціями. Кожен з них отримає дипломи та цінні подарунки, за призові місця — магнітофони, магнітоли і фотоапарати. Всі ці нагороди надає Міжнародний фонд «Україна — 3000» (Фонд Віктора Ющенка).

Пропонуємо вам, шановні читачі, роботи переможців конкурсу:

Номінація «Малюнок»

Номінація «Прозові твори»

Номінація «Поетичні та прозові твори»

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 2/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей