Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Проект «Дитяча картинна галерея» в дитячій бібліотеці

Видавництво «Майстер-клас» привезло до Національної бібліотеки України для дітей не лише картини, а й книги, видані за проектом «Естетичне виховання. Дитяча картинна галерея». Директор видавництва Олег Симоненко розповів дітям – учням початкових класів школи № 163, про те, як народилася ідея цього незвичайного книжкового проекту. Виявилося, що діти рідко ходять до картинних галерей, не бувають на художніх виставках. Так склалося, адже дитячих картинних галерей майже немає. І тому з дитинства не навчаються розумінню та сприйняттю художніх робіт, а це прикро. І видавництво придумало, яким чином можна познайомити дітей з живописом! Олег Симоненко запропонував молодим українським художникам взяти участь в створенні книг, але не звичайних, а книг, так би мовити, навпаки.

Навіть діти знають, що звичайна книга починається з тексту письменника, за яким художник створює ілюстрації. Книги, що друкуються в серії "Дитяча картинна галерея" починаються з малюнків. А вже за малюнками створюються історії – тексти. Ще одна відмінність від звичайних книг: історії ці пишуть не письменники, а ті ж самі художники.

На зустріч з читачами прийшли два художники, які в якості письменників виступили вперше завдяки участі в цьому проекті - Світлана Рудікова і Віталій Кириченко. На виставці були представлені їхні картини та ще – роботи Наталії Дерев'янко, Світлани Рудікової, Наталії Бендус-Петровської, Ганни Черненко та Нани Дємєнкової, Олександра Калмикова, а також художниці з Білорусі Ганни Сілівончік.

Бібліотекарі відділу мистецтв, що організували зустріч, провели незвичайну вікторину для читачів: за книжковими ілюстраціями потрібно було знайти роботу художника на виставці. Це було дуже весело і захоплююче. Потім Світлана Рудікова і Віталій Кириченко розповідали дітям про творчий процес, про те, як вони стали художниками, хоча мріяли бути: Світлана – геологом, а Віталій – гончарем.

А діти спробували себе у такому ж незвичному творчому процесі: на трьох імпровізованих мольбертах спочатку малювали і разом вигадували історії за своїми малюнками. Художники їм допомагали. Найбільше сподобалася і гостям, і бібліотекарям історія про «Казкову країну, в якій росли книжки».

Нагадуємо, що художня виставка за проектом «Естетичне виховання. Дитяча картинна галерея» буде демонструватися в бібліотеці до 1 березня. Запрошуємо!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей