Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Хроніки майдану

           Ми всі повинні пам’ятати історичне минуле свого народу і розказувати нашим діткам про ті переломні періоди існування нашої країни, коли український народ боровся за свою волю та гідність. 23 листопада у відділі обслуговування дітей дошкільного та молодшого віку для другокласників київського ліцею проведено захід «Хоробрі серця» до Дня Гідності та Свободи. Учням розповідали про всі події, які відбулися протягом двох революцій — 2004 та 2013-2014 років та змінили нас та наше життя. Адже кожен громадянин України, навіть якщо він ще зовсім маленький, повинен мати уявлення про те, якою ціною наш народ досягнув усього того, що ми зараз маємо. Доля нашої держави була різною: були неймовірні злети слави та могутності, були часи сліз та смутку. Але незмінним залишилося те, що наші предки завжди понад усе цінували такі людські чесноти, як гідність і честь. А для того, щоб це відстояти, потрібно було боротися, іноді навіть ціною власного життя.

           Для дітей це була хоч і важка, але дуже цікава тема, і вони не просто уважно слухали, а й вели активну бесіду, щоб ще досконаліше розібрати всі деталі тих подій. Після перегляду відео про Революцію Гідності, школярі з величезним піднесенням прокоментували, що наш народ є справжнім патріотом і борцем, і що у них є з кого брати приклад. Найбільше захоплення викликали книги, які в цікавій та доступній формі розповідають про події революції на майдані саме для дітей молодшого віку.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей