Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Запрошуємо на презентацію керамічного панно «Україна — Ельдорадо майбутнього» Паскаля Востеландта

     13 квітня до Національної бібліотеки України для дітей прибула унікальна мандрівна виставка, створена митцем, арттерапевтом, художником-керамістом із Люксембургу Паскалем Востеландтом. Більше інформації про цей унікальний проєкт «Україна — Ельдорадо майбутнього» можна почитати на сайті бібліотеки.

     Унікальність виставки в тому, що її частинки – а це керамічне панно – створюються дітьми з усіх куточків світу на підтримку України в її боротьбі. Розпочав творити свій перформанс художник 24 серпня 2022 року після того, як почув у новинах, що війська окупанта бомбардували школу у Луганській області. Він був дуже засмучений, адже, на його думку, школа – це місце безпечного перебування дітей. І Паскаль вирішив щось робити на підтримку України та її дітей. Саме звідси народилася ідея міжнародного мистецького проєкту із залученням дітей різних країн. Уже сьогодні панно налічує 2023 частинки і має доволі потужний розмір – понад 12 метрів завдовжки та 2 метри заввишки.

     Панно демонструватиметься у читальній залі для молодших читачів і доповниться керамічними картинами юних киян, які відвідають майстер-класи у бібліотеці.

     Далі панно помандрує у різні куточки світу, де його будуть доповнювати своїми виробами інші діти, висловлюючи свою підтримку Україні.

     Запрошуємо вас на відкриття керамічного панно 17 квітня об 11.00 або ж приходьте для самостійного ознайомлення з цим витвором мистецтва дітей з усього світу!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей