Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Пропустить Навигационные Ссылки.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

«Олімпійське сходження у книгозбірні»

        13 вересня у Національній бібліотеці України для дітей День фізкультури і спорту вперше відзначили грандіозним святом «Олімпійське сходження у книгозбірні». Були присутні почесні гості: президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт, голова Київського міського відділення Національного олімпійського комітету України Павло Костенко, видатні українські спортсмени. Захід розпочався з вітального слова генерального директора Національної бібліотеки України для дітей Алли Гордієнко.

        Усім відомо, що перед початком змагань уболівальники за допомогою спеціального ритуалу підтримують спортсменів. Так вчинили й учасники нашого дійства, збадьоривши один одного. І ось довгоочікуваний старт! Наші читачі змагалися, як справжні спортсмени. Вони отримали величезну кількість інформації про історію олімпійського руху, традиції Олімпійських ігор, спортивні досягнення. І зробили вони це саме у бібліотеці! А ще наші працівники разом із представниками Київського міського відділення НОК України спеціально до сьогоднішнього заходу підготували виставку-вітрину «Швидше, вище, сильніше – разом», де представлені не тільки книжки спортивної тематики, а й атрибути та артефакти минулих Олімпійських ігор.

        Важливою подією стало підписання між НБУ для дітей та ГО «Київське міське відділення НОК України» меморандуму щодо співпраці з метою ефективної взаємодії у проведенні заходів, спрямованих на формування у дітей та юнацтва здорового способу життя, свідомого ставлення до збереження і зміцнення здоров'я; популяризації фізкультури та спорту; промоції спортивних досягнень України у світі; а також виховання почуття дружби, підтримки; плекання у дітей та молоді почуття гордості за українських спортсменів. Меморандум підписали генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей Алла Гордієнко та голова Київського міського відділення Національного олімпійського комітету України Павло Костенко.

        Запрошені олімпійські чемпіони і призери – Анна Різатдінова, Марта Федіна, Аліна Комащук, Олег Верняєв, Владислава Алексіїва – зустрілися з читачами у межах Національного проєкту «Україна читає дітям». Неможливо стати розумним без книжки, неможливо стати сильним без спорту! Дуже сподобалися дітям олімпійські уроки: «Спортивна карусель», «Відкрий чемпіона в собі», «Секунди, метри, кілограми», «Спорт та ігри люблять всі – і дорослі, і малі», «Як дістатись до Олімпу?». З рук олімпійців кожен читач-учасник свята отримав подарунок від Київського міського відділення Національного олімпійського комітету України.

        Ви тримали в руках справжні золоті, бронзові, срібні олімпійські медалі? Ми – так! Гості-олімпійці подарували нам таку можливість. Це неймовірне відчуття! Медалі такі важкі! Адже спортсмени вклали багато фізичних і моральних сил у свої перемоги!

        Тож приходьте в бібліотеку і здобувайте знання, займайтеся спортом і ставайте сильнішими!

        Розумні і сильні будуватимуть міцну та успішну Україну!

        

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 15.10.2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей