Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Срібна читацька книга

Впродовж шести місяців з жовтня 2011 по березень 2012 року у Національній бібліотеці України для дітей тривав мистецько-просвітницький проект «Срібна читацька Книга».

Проект започатковано дитячою письменницею Євгенією Пірог (автор, організатор проекту, керівник творчого об’єднання «Всі мрії», громадський діяч) спільно з Національною бібліотекою України для дітей.

Мета проекту: активізувати цікавість дітей до читання, сприяти розвитку творчого потенціалу дітей, допомогти обдарованим дітям у здійсненні перших творчих кроків, залучивши сучасних митців різних жанрів до творчого діалогу в процесі спільного створення унікальної великоформатної рукотворної книги.

В ході проекту відбулася низка зустрічей, своєрідних майстер-класів від відомих письменників, художників та видавців. Спільно з митцями діти вигадували казкову історію, яку дорослі безпосередньо під час зустрічей оформлювали на сторінках великоформатної рукописної книги класичного зразка, яка отримала назву «Срібної читацької Книги». Кожної зустрічі всі учасники змінювались, таким чином тривала творча естафета, до якої долучилося 360 школярів та 60 дорослих. Розмір книги, спосіб її виготовлення, кількість учасників-співавторів заявлено на присвоєння статусу Національного Рекорду України.

Впродовж проекту тривали відкриті літературний та художній творчі конкурси для всіх бажаючих. Проект привернув увагу до комплектування книгами дитячих бібліотек, завдяки чому в ході зустрічей фонд бібліотеки поповнили 40 книжкових новинок та аудіо компакт-дисків.

В ході проекту його учасниками розроблена цікава творча методика спільного книго творення. Ми рекомендуємо цю методику для широкого застосування у виховній та мистецькій роботі з дітьми і молоддю. Вже сьогодні напрацювання проекту, який отримав усталену назву «срібна книга», знаходять втілення та розповсюдження в проектах-послідовниках.

Хід проекту широко освітлювався у репортажах на сайті бібліотеки, авторському сайті Євгенії Пірог «Всі мрії», сторінках у соціальних мережах, у відеороликах, опублікованих в Інтернет. Про проект також писали в різних електронних періодичних виданнях.

Для полегшення користування численними матеріалами проекту ми зібрали їх та структурували для представлення в цьому ресурсі.

Зустрічі
Текст книги Відеоматеріали
Учасники Ілюстрації Фотогалерея
ЗМІ про проект Новини Творчий процес

Як читачі бібліотеки Срібну Книгу читали

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей