Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

2013 рік в Україні оголошено роком медицини і охорони здоров’я

Національна бібліотека України для дітей підготувала для своїх читачів День інформації «Цей дивовижний світ — джерело життя нашого», який проводиться спільно з представниками екологічного клубу «Еремурус». В рамках Дня інформації о 14-00 розпочнеться усний журнал, на який запрошені старшокласники - учні 8-10 класів київських шкіл. Спеціально для них бібліотека підготувала цілу низку вражаючої та шокуючої екологічної інформації.

Так, наприклад, за даними Мінжитлокомунгоспу України, ми утворюємо в нашій країні щорічно десятки мільйонів тонн твердих побутових відходів, в середньому 250 кг на рік на душу населення. Україна ризикує потонути у відходах, яких на сьогодні накопичилось понад 35 млрд. тонн, а площа сміттєзвалищ складає вже понад 165 тисяч гектарів (приблизно в п'ять раз більша за площу держави Мальта). Можливо, такий фактаж зможе позитивно вплинути на екологічну свідомість підлітків.

Що робити, чи є вихід? Кожен з нас може зробити як мінімум деякі необтяжливі для нас речі, як наприклад:

- не купувати щоразу новий пакет, а приходити до магазину з пакетом, який вже попередньо використовували. До речі, у більшості цивілізованих країн світу так і роблять.

- віддавати непотрібні речі потребуючим (віднесіть одяг, посуд, книги та іграшки до дитячих інтернатів чи притулків, до церкви, до будинків для людей похилого віку ).

- відмовитися від продукції одноразового використання – пластикового посуду, паперових серветок, рушничків, носовичків, станків для гоління, годинників, одноразових ручок тощо, а натомість віддавати перевагу відповідним речам багаторазового використання. Якщо використання одноразового посуду не можна уникнути, обирати замість пластикового паперовий.

Учасники заходу переглянуть відеофільми, візьмуть участь у вікторині, переглянуть відеопрезентацію «У долонях Всесвіту...життя» та зможуть ознайомитися з матеріаліами книжкової виставки «Здорова планета — здоровий ти».

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей