Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Театральна година «Ясна зоря українського театру»


4 серпня 1854 року у селі Заньки, Ніжинський повіт, Чернігівська губернія народилась перша народна артистка України Марія Заньковецька, ім’я якої носить Національний академічний український драматичний театр у Львові.


Життєвий і творчий шлях Марії Заньковецької насичений подіями, багатий ролями, зіграними на сцені. Тому і свято було інформативно насиченим. Ведучі свята, учасниці театральної студії бібліотеки, розповіли глядачам не лише про Марію Заньковецьку. Старшокласники – учні київської школи № 163 – дізналися й про соратників видатної актриси Миколу Садовського (Тобілевича), Марка Кропивницького, завдяки яким розпочався її шлях до театральної сцени.


Діти переглянули слайд-презентації зі світлинами Заньковецької, Садовського, Кропивницького та інших акторів українського театру кінця 19 – початку 20 століття. Юні актори зачитали глядачам рецензії та відгуки з тодішніх газет про Марію Заньковецьку та її ролі у різних виставах на сценах театрів Одеси, Києва, Полтави, Москви, Петербургу…
Гуртківці театру-студії «Мандри» разом з режисером театру Миколою Бабиним підготували до свята дві театралізації – уривок з п’єси «Назар Стодоля» Тараса Шевченка та уривки з твору «Кайдашева сім’я» Івана Нечуя-Левицкого.


На завершення свята учні Київської спеціалізованої музичної школи імені М. В. Лисенка виконали українські пісні «Ой під вишнею, під черешнею» та «Де згода в сімействі».


 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей