Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Ну дуже небезпечний тиждень

            «Ну дуже небезпечний тиждень» розпочався ну дуже креативно! Як з’ясувалося, наші читачі нічого не бояться і досить добре обізнані з правилами безпеки під час пожежі, блискавки чи грому, користуванням електроприладами, перебуванням на воді, у лісі, у ліфті... На незвичайному уроці безпеки «Що робити, коли…» діти ділилися власними враженнями від надзвичайних ситуацій, свідками яких вони ставали, а дівчинка із забинтованою рукою стала живим свідченням неправильної поведінки в аквапарку. Після змістовного спілкування діти переглянули мультиплікаційні фільми «Фокс і Трот поспішають на допомогу».

          Людно й гамірно було у читальному залі відділу обслуговування дітей дошкільного та молодшого віку нашої бібліотеки. Дві команди учасників Книжкових ігор-2018 брали участь у конкурсі «Обміркуй! Намалюй! Здивуй!» — змагалися між собою у виготовленні (малюванні) найкреативнішого плаката та слогана з безпеки. Команди жваво обговорювали ідеї, а потім колективно захищали свої візуальні продукти. Яскравим свідченням продуктивного творчого процесу слугують барвисті світлини та відео, а плакати прикрашатимуть фойє бібліотеки, застерігаючи відвідувачів від необдуманих вчинків і неправильної поведінки!

            Екватор «Небезпечного» тижня маленькі читачі відзначили цікавим відвідуванням Національного музею «Чорнобиль».

            @NationalChernobylMuseum. Екскурсовод допомогла дітям усвідомити масштаби катастрофи, яка вплинула на долю тисячі людей. Діти з цікавістю ознайомилися з трифазною діорамою «Чорнобильська АЕМ: до, під час і після аварії. Наприкінці змістовної екскурсії допитливі дітлахи власноруч виготовили маленькі вітряки, а потім залишили свої враження у книзі відгуків.

            Допитливість, командну гру, почуття гумору, прагнення до пізнання й перемоги продемонстрували учасники під час турніру знавців безпеки «Знаю, вмію, врятую». Капітани команд – Орест та Ірина – виявили неабиякі лідерські якості, зуміли мобілізувати й згуртувати гравців на достойний поєдинок. Змагання дали можливість підсумувати знання, здобуті під час тематичного тижня атмосферних літніх читань.

            Ігровий релакс у Сирецькому гаю вирішили влаштувати в останній день «Ну дуже небезпечного тижня». Змагалися дві команди — «Домовички» та «Лісовички». А щоб ігри були безпечними, спочатку організували екологічну гру з очищенням галявини «Хто чистіше». А потім вже в ну дуже безпечних умовах, на чистій галявині, діти розпочали ігрові змагання. А батьки тим часом були у ролі вболівальників.

            Грались із задоволенням у «згасити вогонь», «їстівне не їстівне», «влучного стрільця», «змійку»… А на завершення була фотосесія на згадку з використанням ТАНТАМАРЕСОК ну дуже небезпечних звірів. Ну і на останок було вдосталь смачних солодощів, які приготували матусі читачів. І всі разом прийшли до висновку, що гра це не просто забава, а школа життя.

            Також щодня малечі читали в ігровій формі книжку Ольги Пилипенко «Байки діточкам про Коська-домовичка». Це була своєрідна школа безпеки для малюків.

            А наостанок відбулися читання у відділі рідкісних та цінних видань, в якому дітей познайомили з дуже давньою книгою «Приключения 38 ребят», 1929 року видання.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей