Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
ПРЕМІЯ ІМЕНІ ПЛАТОНА ВОРОНЬКА

          Творче об'єднання дитячих письменників має чудову новину - відтепер є у нас нова премія в царині літератури для дітей. Знакова тим, що це перша в новому часі премія Спілки письменників України за книжку для дітей. Це Премія імені Платона Воронька.

          ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕМІЮ ІМЕНІ ПЛАТОНА ВОРОНЬКА

          Премія імені Платона Воронька (далі – премія) – українська щорічна літературна премія НСПУ в царині літератури для дітей. Премія встановлена в 2018 році, названа на честь видатного дитячого письменника Платона Воронька.

          Премія присуджується в таких номінаціях:

          - краща поетична книжка для дітей українською мовою;
          - краща прозова книжка для дітей українською мовою.

          На здобуття премії висуваються авторські книжки для дітей, що вийшли друком упродовж 2-х попередніх календарних років, але не пізніше ніж за три місяці до їх висунення на премію. Премія не присуджується за книги, відзначені іншими літературними всеукраїнськими преміями. Вік учасників – необмежений.

          Висунення – від 1 листопада до 1 грудня (книга в 3-х екземплярах). Подання на премію приймаються від творчих спілок, літературно-мистецьких об’єднань, культурно-просвітницьких та видавничих організацій.

          Надсилати подання на премію за адресою: Національна спілка письменників України, вул. Банкова, 2, м. Київ, 01601, з поміткою «На премію ім. Платона Воронька».

          Присудження – 19 грудня, в день проведення традиційного свята Творчого об’єднання дитячих письменників «Літературна резиденція святого Миколая» в Національному музеї літератури України.

          Лауреату премії вручається диплом і грошова винагорода. Фундатор (фундаторами) премії можуть бути фізичні особи – шанувальники творчості Платона Воронька. Сума винагороди та імена доброчинців оголошуються під час вручення премії. Посмертно премія не присуджується.

          Склад Комітету премії:
          Наталія Богданець-Білоскаленко
          Василь Василашко
          Анатолій Качан
          Оксана Кротюк
          Тетяна Майданович
          Марія Морозенко
          Леся Мовчун
          Наталка Поклад

          Голова журі премії
          Тамара Панасівна Коломієць

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей