Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Казка про Старого Лева

           Як чудово, що останнім часом з’являється все більше художньої літератури, за допомогою якої можна дізнаватися про красу та велич нашої рідної країни. А особливо приємно, коли автор дуже захоплюється тим куточком, про який пише свою історію та змальовує кожну його шпаринку надзвичайно ніжно та з любов’ю.

           Цього року одна з найцікавіших книг, що розповідає про міста України, святкує своє десятиріччя. Тому ми не могли залишитись осторонь і не нагадати про це нашим улюбленим читачам. Це книга Мар’яни Савки «Казка про Старого Лева», яка не лише показує нам місто Львів зсередини у всій його красі, а й розповідає про дружбу, важливу частину життя кожної людини, і є дуже актуальною темою в дитячій літературі. Авторка розповідає читачам, як Лев попросив про допомогу своїх друзів із різних куточків світу і вони з радістю згодилися допомогти, хоч і розуміли, що зовсім не пристосовані до умов, які панують у місті Лева. Тому і потрапляли вони в різні кумедні ситуації, з яких їм допомагав вибратися Лев, адже в дружбі так важлива взаємодопомога.

           Авторка настільки творчо підійшла до написання книги, що кожен, хто про неї чує, одразу прагне взяти її не просто почитати, а й поринути в подорож прекрасним містом Львовом, пройтися в уяві його вуличками з незвичайними казковими персонажами твору та насолодитися пронизаними гумором розповідями про пригоди Лева у місті. Вона написана римованою мовою, що додає легкості й невимушеності казці та чудово передає атмосферу затишку, доброзичливості та дружелюбності, яка дійсно панує у Львові.

           Ця казка отримала титул «Книжка року — 2011» та увійшла до міжнародного каталогу найкращих дитячих книг «White Ravens — 2012» (Білі круки — 2012). І, звісно, не просто так!

           Тому, якщо ви бажаєте познайомитись із прекрасним містом або поринути в неймовірну атмосферу в своїй уяві, то неодмінно прочитайте книжку Мар’яни Савки «Казка про Старого Лева», бо вона є своєрідним запрошенням на філіжанку ароматної кави в чудове місто Львів!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей