Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Пропустить Навигационные Ссылки.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві


Світ очима Марії Примаченко

          Одним із здобутків української та світової культури XX століття є творчість Марії Примаченко — однієї з найвідоміших українських художниць, яскравої представниці «наївного мистецтва». В її картинах — цілий дивовижний світ, де чарівні тварини приносять сни, чудернацькі птахи запалюють світанки, а люди ніби вийшли з бабусиних казок. Видатні світові митці захоплювалися її роботами, які й досі вражають простотою і глибиною.

          До 110-річчя від дня народження Марії Примаченко у відділі мистецтв відбулася мистецька бесіда «Чудернацькі звірі Марії Примаченко». П’ятикласники, що завітали на захід, дізналися безліч фактів із життя і творчості майстрині, що все своє життя малювала звірів, птахів. Діти виявили зацікавленість до творчості художниці й спробували розібратися, що ж несуть у собі фантастичні образи звірів, які вони – добрі чи лихі, спокійні чи небезпечні. Всі присутні також мали можливість познайомитися з альбомами «Марія Приймаченко», які містять репродукції її картин, а також дитячими книгами, які вона ілюструвала: «Ой коники-сиваші» (1968), «Товче баба мак», (1970), М. Стельмах «Журавель» (1970), «Чорногуз приймає душ» (1971). А ще діти з великим задоволенням зіграли в захоплюючу онлайн-вікторину за творчістю Марії Примаченко і на завершення переглянули мультфільм «Літа мої…» (реж. В. Гончаров; 2013), знятий за мотивами творів художниці.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 07.12.2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей