Віртуальна бібліографічна довідка. Об'єднана довідкова служба публічних бібліотек України
     
   
     
Привіт, Гість :: Вхід
українська мова     русский язык

Ліміт запитань на сьогодні: 34 .:. Запитань у базі: 45858
   


Автор запитання: Іванна із міста: Мукачево :: Запитання: 35633  
Іванна запитує:
Добрий день.Допоможіть будь ласка з написанням контрольної роботи з пихології спорту,питання:Тривожність та агресивність спортсменів.Дякую.
Наша відповідь:
Доброго дня! Пропонуємо скористатися наступною інформацією:
Агрессивность в спорте. – Режим доступу: http://www.sportguns.ru/19/psiholog-v-sporte/4-razdel.html#09
Гаркавенко Н.В. Ситуативна агресивність у діяльності спортсменів / Гаркавенко Н.В., Цуркан О.О. – Режим доступу: http://arr.chnu.edu.ua/jspui/bitstream/123456789/865/1/Ситуативна агресивність у діяльності спортсменів.docx.
Гарнаєва А.Ю. ОСОБЛИВОСТІ ПРОЯВУ ТРИВОЖНОСТІ, ФРУСТРОВАНОСТІ, АГРЕСИВНОСТІ ТА РИГІДНОСТІ У СПОРТСМЕНІВ ТА НЕ СПОРТСМЕНІВ / Гарнаєва А.Ю., Рощупкіна Л.В. – Режим доступу: http://www.rusnauka.com/15_NPN_2009/Psihologia/46440.doc.htm
Загальна характеристика професійної діяльності психолога у спорті вищих досягнень. – Режим доступу: http://p-for.com/book_449_glava_8_2.2_Zagalna_kharakteristika_pr.html
Психологічні особливості агресивності та тривожності спортсменів, які займаються різними видами спорту / О.І. Федоренко. – Режим доступу: http://scilance.com/library/book/36720
Психологічні особливості спортивного змагання. – Режим доступу: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:gJ34T9bjOxYJ:www.horting.org.ua/node/1297 &cd=10&hl=ru&ct=clnk&gl=ua
ТРЕВОЖНОСТЬ в спорте. – Режим доступу: http://www.sportguns.ru/19/psiholog-v-sporte/4-razdel.html#11
Хорошуха М.Ф. Вивчення взаємозв'язку між агресивністю і тривожністю у юних спортсменів 13-16 років з різною спрямованістю тренувального процессу. – Режим доступу: http://www.sportpedagogy.org.ua/html/journal/2011-04/11kmfodd.pdf.
ХОРОШУХА МИХАЙЛО ФЕДОРОВИЧ. ВЛИЯНИЕ ТРЕНИРОВОЧНЫХ НАГРУЗОК РАЗЛИЧНОЙ НАПРАВЛЕННОСТИ НА УРОВЕНЬ ТРЕВОЖНОСТИ ЮНЫХ СПОРТСМЕНОВ 13-16 ЛЕТ // ПЕДАГОГИКА, ПСИХОЛОГИЯ И МЕДИКО-БИОЛОГИЧЕСКИЕ ПРОБЛЕМЫ ФИЗИЧЕСКОГО ВОСПИТАНИЯ И СПОРТА. – 2011. - № 7. – Режим доступу: http://cyberleninka.ru/article/n/vliyanie-trenirovochnyh-nagruzok-razlichnoy-napravlennosti-na-uroven-trevozhnosti-yunyh-sportsmenov-13-16-let
***
Алфимова М.В., Трубников В.И. Психогенетика агрессивности // Вопросы психологи, 2000. – №6. – С. 112 – 123.
Берковиц Л. Агрессия: причины, последствия и контроль. – СПб.: Прайм–Еврознак, 2001. – 512 с.
Бринза І. В. Фрустраційні реакції студентів-спортсменів, схильних до агресивності і тривожності / І. В. Бринза, В. А. Шевченко // Наука і освіта. - 2008. - № 4/5. - С. 4-6. - Бібліогр.: 4 назв. - укp. - Розглянуто результати емпіричного дослідження, спрямованого на вивчення фрустраційних реакцій у студентів-спортсменів з різним вираженням показників агресивності та тривожності.
Ібрагімов М. М. Аскеза в спорті та фізичному вихованні як теософська проблема самозбереження людини / М. М. Ібрагімов // Фіз. виховання, спорт і культура здоров'я у сучас. сусп-ві. - 2012. - № 2. - С. 14-18. - Бібліогр.: 11 назв. - укp. - Актуалізовано проблему співпраці церкви, релігійних та фізкультурно-спортивних громад у залученні широкого загалу до занять фізичною культурою. На основі сучасного філософсько-релігійного розуміння аскези завданням роботи є висвітлення її світоглядного смислу, що надає змогу ціннісні орієнтації на спорт та фізичне виховання "перевести" за допомогою принципів християнської філософії віри, надії та любові в ціннісні переконання необхідності ведення здорового способу життя як одного з найважливіших засобів самозбереження людини. У той же час відстоюється думка про відмінності в історичних традиціях східної "духовної практики" як гуманістичної її суті та західної "психотехніки" як агресивної тенденції, що виснажує енергетизм спортсмена. У цьому зв'язку запропоновано філософсько-екзистенційне розуміння спортософії (на зразок валеософії), що включає в себе духовні чинники совісті, доброзичливості та турботливого ставлення вчених до спортсменів.
Кравцова О. Я. Дослідження психоемоційного стану та проявів агресії юнаків 17 - 18 років [Електронний ресурс] / О. Я. Кравцова, О. О. Єжова // Педагогіка, психологія та мед.-біол. пробл. фіз. виховання і спорту. - 2007. - № 6. - С. 166-169. - Бібліогр.: 6 назв. - укp. - Досліджено психоемоційний стан та прояви агресії у студентів першого курсу інституту фізичної культури педагогічного університету. Виявлено високі показники порушень, що свідчить про потребу у проведенні психокорекційних заходів.
Майструк В.В., Фотуйма О.Я. Вплив агресії на рівень спортивної результативності представників різних видів спорту // Роль фізичної культури і спорту в гармонійному розвитку студентської та учнівської молоді: Матеріали міської науково-методичної конференції, Івано-Франківськ, 2003. – Івано-Франківськ: Факел, 2003. – С. 50-55.
Методики психодиагностики в спорте: Учебное пособие для студентов пед. ин-тов по спец. 0303 “Физическая культура” / Под ред. Марищук Л.М. – М.: Просвещение, 1990.– 256 с.
Петровська Т. Спортивна діяльність як засіб соціальної адаптації підлітків з асоціальною поведінкою / Т. Петровська // Соц. психологія. - 2007. - Спец. вип. - С. 189-198. - Бібліогр.: 13 назв. - укp. - Висвітлено проблему девіантної поведінки та засоби її корекції. У результаті дослідження виявлено особливості соціалізації спортсменів-підлітків через розгляд співвідношення показників, що характеризують її успішність: самооцінки, самоконтролю, рівня підозрілості та агресивності. З'ясовано, що спортсмени-підлітки мають оптимальне поєднання цих показників і значно успішніше соціалізуються у порівнянні з підлітками, що не захоплюються спортом.
Фотуйма О. Ауторегулятивні аспекти ситуативної агресивності спортсменів / О. Фотуйма // Вісн. Прикарпат. ун-ту. Сер. Фіз. культура. - 2004. - Вип. 1. - С. 114-121. - Бібліогр.: 15 назв. - укp. - Розглянуто ситуативні та стрес-фактори, які сприяють розвитку загальної агресивності, а також основні методи їх усунення за рахунок використання психокорекційної програми.
Фотуйма О.Я. До питання агресивності в спорті // Молода спортивна наука України: Збірник наукових праць з галузі фізичної культури і спорту. – Львів: НВФ “Українські технології”, 2002. – Т. 2. – С. 239-242.
Шишкіна О. М. Позитивні зміни у психіці спортсменок, які займаються фітнесом / О. М. Шишкіна // Слобожан. наук.-спорт. вісн.. - 2013. - № 2. - С. 204-206. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

.: Розділ: Педагогіка. Психологія :: 5.12.2014 16.59.50 :.
.: Донецкая областная универсальная научная библиотека им. Н.К. Крупской :.
   

Generated in 0.150138 seconds